Για ποιον λόγο δεν επενέβη ο VAR στην εκτέλεση του Τόνεϊ που μετακίνησε την μπάλα

Για ποιον λόγο δεν επενέβη ο VAR στην εκτέλεση του Τόνεϊ που μετακίνησε την μπάλα

Ο Ιβάν Τόνεϊ επέστρεψε στη δράση και στο πρώτο του παιχνίδι κατάφερε να σκοράρει με μια τρομερή εκτέλεση φάουλ, συμβάλλοντας τα μέγιστα μεγάλο τρίποντο της Μπρέντφορντ απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Όπως φάνηκε ωστόσο από τα ριπλέι, ο Τόνεϊ μετακίνησε την μπάλα μερικά εκατοστά πιο δεξιά, λίγο πριν εκτελέσει απευθείας και τη στείλει στα αντίπαλα δίχτυα.

Ο Άγγλος φορ δεν τήρησε το σημάδι του σπρέι του ρέφερι και μετακίνησε αυτοβούλως την μπάλα πριν από την εκτέλεση του φάουλ με το οποίο νίκησε τον Τέρνερ και το VAR δεν παρενέβη, γεγονός που εξόργισε τη Νότιγχαμ.

Σύμφωνα ωστόσο με τον… ειδικό του VAR, Ντέιλ Τζόνσον, ο λόγος που δεν επενέβη ο VAR στη φάση είναι πολύ συγκεκριμένος και μάλιστα πολύ πιο απλός από ότι πιστεύει ο καθένας. Όπως αναλύει ο Τζόνσον, ο VAR δεν έχει πρακτικά καμία δουλειά με τις φάσεις που μπαίνουν στην κατηγορία «επαναφορά της μπάλας στο παιχνίδι». Σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία λογίζονται και οι εκτελέσεις φάουλ, όπως τα ελεύθερα, τα κόρνερ και τα πλάγια.

Πολύ απλά δηλαδή, ακόμα και αν ο VAR παρατήρησε την παρατυπία του Τόνεϊ, δεν γινόταν να επέμβει στη φάση, καθώς σύμφωνα με το πρωτόκολλο του VAR αυτό δεν είναι εφικτό.