Σαν «ξενοδοχείο» η φυλακή του Ντάνι Άλβες στην Βαρκελώνη (pics)

Σαν «ξενοδοχείο» η φυλακή του Ντάνι Άλβες στην Βαρκελώνη (pics)

Ένοχο για τον βιασμό 23χρονης γυναίκας σε νυχτερινό κέντρο στην Ισπανία τον Δεκέμβριο του 2022 έκρινε τον Ντάνι Άλβες το δικαστήριο της Βαρκελώνης, με τον Βραζιλιάνο πρώην αστέρα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου να καταδικάζεται σε φυλάκιση 4.5 ετών. Παράλληλα, ο Λατινοαμερικάνος καλείται να πληρώσει αποζημίωση ύψους 150.000 ευρώ και να καλύψει όλα τα δικαστικά έξοδα του θύματος, το οποίο μάλιστα δεν θα μπορεί να πλησιάσει για τα επόμενα 9.5 χρόνια, μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που επιβλήθηκαν.

Το περιστατικό συνέβη στις 30 Δεκεμβρίου του 2022 και ο Βραζιλιάνος συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2023. Αυτό σημαίνει ότι ο Βραζιλιάνος έχει ήδη εκτίσει έναν χρόνο και έναν μήνα από τα 4.5 χρόνια, που είναι η συνολική ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε από το δικαστήριο της Βαρκελώνης. Σύμφωνα μάλιστα με τον νόμο που ισχύει στην Ισπανία, από τον Απρίλιο του 2025 θα έχει το δικαίωμα να διανυκτερεύσει εκτός φυλακής, αλλά και να περάσει τα σαββατοκύριακα στο σπίτι του, καθώς θα έχει εκτίσει το 1/2 της ποινής του.

Η φυλακή

Τον Ιανουάριο του 2023, μετά την απόφαση για προφυλάκισή του, ο Λατινοαμερικάνος οδηγήθηκε αρχικά στη φυλακή Brians 1. Εκεί παρέμεινε για τρεις ημέρες. Στη συνέχεια (σ.σ στις 23 Ιανουαρίου) για λόγους ασφαλείας, ο Ντάνι Άλβες μεταφέρθηκε στο Brians 2.

Η συγκεκριμένη φυλακή απέχει 32 χιλιόμετρα από το κέντρο της Βαρκελώνης. Άνοιξε την 1η Ιουνίου του 2007 και είναι το τρίτο σωφρονιστικό κατάστημα που χτίστηκε στην Καταλονία, μετά το Quatre Camins (1989) και το Brians 1 (1991).

Ο Ντάνι Άλβες βρίσκεται σε πτέρυγα, στην οποία είναι κρατούμενοι για σεξουαλικά εγκλήματα. Τις πρώτες ημέρες ο Βραζιλιάνος μοιραζόταν το κελί με έναν ακόμα, τον οποίο είχε ορίσει η διοίκηση της φυλακής. Ήταν ο «έμπιστος κρατούμενος», όπως τον αποκαλούν χαρακτηριστικά στην Ισπανία. Αποστολή του είναι να βοηθήσει τον νέο κρατούμενο να εγκλιματιστεί στις συνθήκες της φυλακής.

Το Brians 2 διαθέτει 14 οικιστικές μονάδες. Η κάθε μία έχει τρεις ορόφους και συνολικά 72 κελιά. Υπάρχουν κελιά με δύο κρεβάτια, αλλά και με ένα κρεβάτι, ενώ κάθε κελί διαθέτει δικό του ντους.

Η συγκεκριμένη φυλακή ξεχωρίζει για τη φιλοσοφία της, καθώς προσφέρει στους κρατούμενους μια σειρά από ανέσεις, αφού στον περιβάλλοντα χώρο των οικιστικών μονάδων υπάρχουν μεταξύ άλλων καφετέριες, εστιατόρια, εργαστήρια, κομμωτήρια, αμφιθέατρα, εκπαιδευτικές αίθουσες, γυμναστήρια, γήπεδα ακόμα και πισίνα!

Υπάρχουν αίθουσες όπου οι κρατούμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω τηλεφώνου ή ακόμα και μέσω βιντεοκλήσης με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, όπως επίσης και αίθουσες, όπου μπορούν να τους επισκεφθούν οι οικογένειές τους. Οι κρατούμενοι έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ, αφού υπάρχουν δωμάτια με υπολογιστές, ενώ η φυλακή διαθέτει αίθουσες χορού, αμφιθέατρο χωρητικότητας 250 ατόμων, στεγασμένο αθλητικό γήπεδο, κλειστό γυμναστήριο, πισίνα και κεντρική βιβλιοθήκη.