Το σκάνδαλο με τις ροζ φανέλες έφερε «διαζύγιο» της ιστορικής συνεργασίας Adidas – Γερμανικής Ομοσπονδίας

Το σκάνδαλο με τις ροζ φανέλες έφερε «διαζύγιο» της ιστορικής συνεργασίας Adidas – Γερμανικής Ομοσπονδίας

Η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε επίσημα ότι ο νέος προμηθευτής της από το 2027 θα είναι η Nike, βάζοντας έτσι τέλος στη συνεργασία της με την Adidas από το 1954.

Ολα αυτά έρχονται μετά το… σκάνδαλο της ροζ φανέλας. Η Γερμανία πρόσφατα έδωσε στο φως της δημοσιότητας τις εμφανίσεις που θα φοράνε οι ποδοσφαιριστές της σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Η εντός έδρας εμφάνιση παραμένει στην παράδοση, λευκή με αποχρώσεις του μαύρο, κόκκινο και κίτρινο. Αλλά η δεύτερη είναι σε χρώματα ροζ και μοβ, κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Η κυκλοφορία αυτής της ροζ φανέλας έκανε αρκετά από τα Μέσα της χώρας να έρθουν σε αντιπαράθεση. Ξεκινώντας από την Bild, την πιο πολυδιαβασμένη λαϊκιστική εφημερίδα της χώρας, η οποία πιστεύει στο κύριο άρθρο της ότι το ροζ «δεν είναι χρώμα για το ποδόσφαιρο».

Από την πλευρά του, το Kicker πραγματοποίησε μια έρευνα μεταξύ των θαυμαστών και τα δύο τρίτα από αυτούς δεν γοητεύονται από αυτή τη φανέλα.

Η ανακοίνωση ότι η Adidas και η γερμανική ομάδα ποδοσφαίρου χωρίζουν τους δρόμους τους και ότι, επιπλέον, η συμφωνία που ξεκινά το 2027 θα είναι με τη Nike έχει γίνει πρώτο θέμα στη Γερμανία. Κανείς δεν περίμενε τη διάλυση μιας ιστορικής συμφωνίας.