Στο χρώμα του πένθους η στολή της Δανίας ως διαμαρτυρία για το Μουντιάλ του Κατάρ

Στο χρώμα του πένθους η στολή της Δανίας ως διαμαρτυρία για το Μουντιάλ του Κατάρ

Το πιο δυνατό μήνυμα «αορατότητας» σε ένα Μουντιάλ που δεν αξίζει να είναι ορατό, με όλες αυτές τις σκιές που το σκεπάζουν, το έστειλε η Εθνική Δανίας, η οποία παρουσίασε τις τρεις φανέλες με τις οποίες θα αγωνιστεί στα γήπεδα του Κατάρ. Τίποτα είναι διακριτό σε αυτές τις φανέλες και σύμφωνα με την εταιρεία ένδυσης Hummel οι Δανοί δεν ήθελαν να φαίνεται το έμβλημα της εθνικής τους ομάδας σε ένα τουρνουά που χτίστηκε στις πλάτες σύγχρονων δούλων με τραγικό απολογισμό χιλιάδες ζωές.

«Δεν θέλουμε να είμαστε ορατοί κατά τη διάρκεια ενός τουρνουά που έχει κοστίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους. Πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει τους ανθρώπους. Και όταν δεν το κάνει, θέλουμε να κάνουμε μια δήλωση»

«Το χρώμα του πένθους. Το τέλειο χρώμα για την τρίτη φανέλα της Δανίας για το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο. Ενώ υποστηρίζουμε την εθνική ομάδα της Δανίας σε όλη τη διαδρομή, αυτό δεν πρέπει να συγχέεται με την υποστήριξη για ένα τουρνουά που έχει κοστίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους. Θέλουμε να κάνουμε μια δήλωση σχετικά με το ιστορικό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κατάρ και τη συμπεριφορά του προς τους μετανάστες εργάτες που έχτισαν τα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της χώρας»

Όλα τα ματς με σούπερ αποδόσεις στο megabetplus.com.cy!